Najtrofejniji teniser u historiji stao uz Đokovića: Federer i Nadal nisu najveći ni u svojoj eri

.

Legendarni američki teniser Jimmy Connors podržao je Novaka Đokovića uz poruku da Roger Federer i Rafael Nadal nisu najveći teniseri svoje generacije, a pogotovo ne u historiji.

Tokom podcasta "Advantage Connors" sa svojim sinom Brettom govorio je o nedavno okončanom Wimbledonu, te je doveo u pitanje očigledan nedostatak podrške Đokoviću.

Istakao je kako su i Federer i Nadal hvaljeni kao najveći svih vremena i uživali su u ogromnoj podršci publike, uprkos tome što nisu bili neprikosnoveni najveći igrači svoje ere.

"Došlo je do tačke u kojoj mnogi ljudi misle da mu je dosta osvojenih trofeja i zato su protiv njega. Za mene je to glupost. Pogledajte samo koji su proglašavali Federera i Nadala kao najveće svih vremena, ali oni čak nisu ni najveći svih vremena u svojoj eri", rekao je Connors, dodavši:

"Navijači misle da mu je možda dosta trofeja i da je vrijeme da se pojavi neko drugi. Ja na to gledam s druge strane, kažem 'ubij'. Ostani i igraj sve dok se neko ne pojavi i razbije ti mozak, jer uvijek imaš priliku da pobijediš", dodao je Connors koji je igrao tenis sve do svoje 43. godine.

Connors je tokom karijere osvojio osam GS titula i čak 109. ATP naslova po čemu je rekorder među teniserima.