Kritično stanje: Najuspješniji selektor NSBiH ponovo operisan

Najuspješniji bh. selektor u kratko vrijeme je po drugi put operisan. Premještaju ga s odjela na odjel.

Sakib Malkočević se bori za život. Premda bi željeli pisati kako svi želimo i kako će brzo napustiti tuzlansku bolnicu, nažalost stanje je vrlo kritično.

Mersad Kovačević je za Sportske izjavio:

- Znate Sakiba. Nikoga nije htio opterećivati svojim zdravstvenim problemima. Više je brinuo o drugima nego o sebi. Turski liječnici su kazali da je stanje dosta komplikovano, ali je moguć oporavak. Razgovarao sam s Adijem Dźemidžićem, generalnim sekretarom NSBiH. Čovjek je u svakom našem razgovoru, a i tokom posjete s Pilavom, prije nekoliko dana, podvukao, kako će Savez učiniti sve što treba. Samo da se Malkočević izliječi. I danas sam razgovarao s Džemidžićem, koji je ponovio da će Savez omogućiti sve što je potrebno. Nadamo se najboljem. Malkočević nas je sve kao igrač, trener i čovjek zaduźio - naglasio je Meske Kovačević, koji svoje prijatelje u Istanbulu drźi u pripravnosti. I sam je spreman krenuti u Tursku ako to bude krajnje rješenje. Kao i svi navijači, sportski radnici i prijatelji, Meske se nada najboljem. U stalnoj je vezi s porodicom Sakiba Malkočevića. Jednako tako mobilni su i spremni pomoći Enes Mešanović, Denis Karić, Senad Mujkanović, Haris Jaganjac, Toni Karačić i mnogi drugi.

Malkočević je jedini selektor u ovom dijelu Evrope, koji je s kadetskom, s tri različite generacije izborio plasman na evropskom prvenstvu. Malkočević je najuspješniji poslijeratni trener i kapiten Slobode, s kojom je igrao u Evropi.

Ako se bh. javnost bombarduje zdravstenim stanjem izvjesnog “alkosa” Darka Lazića, gospodo javnost mora znati za životnu bitku Sakiba Malkočevića.

Zašto i to ne reći, selektora s plaćom od 800 KM i statusom podstanara. Popularni “Sok”, život je podredio Slobodi i reprezentaciji. Vjerujemo da će Sakib dobiti i ovu bitku.