Najveći gubitnici u januaru: Barcelona je zakasnila samo 18 sekundi, a sada je jasno i zašto

.
Nisu stigli registrovati Arauja

 

Barcelona je posljednjeg dana prijelaznog roka na sve načine pokušala dovesti pojačanje, ali su na kraju ostali bez igrača koje su željeli.

Dosta dugo su pokušali Fiorentinu nagovoriti da na posudbu pusti Amrabata, ali to se na kraju nije desilo, te su se okrenuli drugim igračima.

Izbor je pao na igrača LA Galaxyja, Juliana Arauja, koji je trebao postati novi igrač Barcelone, ali zbog bizarne greške se to nije dogodilo.

Naime, Barcelona je zakasnila 18 sekundi sa papirologijom oko registracije ovog fudbalera, te je tako ostala bez pojačanja.

Sve to potvrdio je i sportski direktor kluba, Mateu Alemany.

"Nismo mogli registrovati Arauja zbog greške u sistemu. Zakasnilo smo 18 sekundi, vidjet ćemo da li će nam FIFA izaći u susret", rekao je Alemany.

Barca je dugo dogovaral cijenu ovog nogometaša koji igra na poziciji desnog beka, a na kraju se za 5.25 miliona funti trebao pridružiti timu iz Španije.

Ugovor je trebao biti do 206. godine, ali 18 sekundi je sve pokvarilo, te je Araujo ostao u LA Galaxyju, gdje će igrati do kraja sezone.

Barcelona nije dovela neka veća pojačanja u januarskom prijelaznom roku, dok su klub napustili Memphis Depay koji je otišao u Atletico Madrid, te Hector Bellerin koji je novi igrač Sportinga.

Kada je riječ o domaćem prvenstvu Barcelona se nalazi na prvom mjestu sa 50 osvojenih bodova, što je osam više od Real Madrida koji ima utakmicu manje.

Sigurno je da nakon tihog januarskog roka, navijači Barcelone mogu očekivati dosta veća ulaganja pred početak sledeće sezone.