Najveći promašaj u Realovoj historiji ne razgovara s trenerom: Razumijem sumnje u mene

Real
U trenucima kada je dolazio u Real Madrid, Eden Hazard je bio jedan od najboljih nogometaša svijeta. Ali, danas uopće ne igra, niti razgovara sa svojim trenerom Carlom Ancelottijem.

 

Nogometni čarobnjak, kojeg nikada nije krasila radna etika, u Realu zbog toga nikada ništa nije pokazao. Na pripreme je dolazio uvijek s viškom kilograma, a italijanski stručnjak Carlo Ancelotti nikada nije želio preći preko toga.

Ove sezone Hazard je upisao samo sedam nastupa za Real te postigao po jedan gol i asistenciju. Premalo za igrača koji je koštao početnih 90 miliona funti, a što je trebalo dostići čak 150 miliona funti kroz razne bonuse.

No, uprkos svemu, Belgijanac želi ostati u Realu. U razgovoru za Diario AS otkrio je da nikada nije razgovarao s Ancelottijem.

"Volio bih ostati. Uvijek sam to govorio. Nadam se da ću još igrati i pokazati da još uvijek mogu. Ljudi sumnjaju u mene i to je normalno, razumijem. Ali, što se mene tiče, ja sam još uvijek tu i naredne godine. Nikad se ne zna, ali transfer mi nije u planu", rekao je nekada izvanredni Belgijanac i osvrnuo se na odnos s Italijanom:

"Postoji poštovanje između Ancelottija i mene. Neću reći da razgovaramo jedan s drugim, jer ne razgovaramo. Međutim, poštovanja će uvijek biti", zaključio je Eden za Diario AS.

Doskorašnji reprezentativac Belgije zarađuje nevjerovatnih 416.000 funti sedmično u Realu, a njegov odlazak oslobodio bi Madriđane ozbiljnih izdataka što bi moglo omogućiti nova pojačanja tokom ljeta.