Najveći talenat konačno prelomio i odabrao novi klub, Borussija će zaraditi 137 miliona eura

.
Nogometaš Borussije Dortmund, Jude Bellingham, izazvao je pravu pometnju na tržištu jer se za njegov potpis borilo nekoliko velikana.

 

Liverpool, Chelsea, Real Madrid, Manchester City i Manchester United su klubovi koji su kontaktirali ovog sjajnog nogometaša u proteklom periodu.

Navodno se najviše šanse za dovođenje ovog mladog nogometaša davalo Liverpoolu, ali sada je apsolutno jasno da od toga neće biti ništa.

Naime, kako navode mediji iz Engleske, Bellingham koji je označen kao trenutno najveći talenat u svijetu nogometa donio je odluku gdje želi nastaviti svoju karijeru.

Radi se o Real Madridu, a kako prenose mediji iz Engleske posao će biti obavljen na ljeto, kada će se Bellingham zvanično pridružiti timu iz Španije.

Ovaj mladi nogometaš je u Borussiju Dortmund stigao iz Birminghama 2020. godine i to za 25 miliona eura, a sada će ekipa iz Njemačke zaraditi mnogo više novca.

Bellingham je već upisao 100 nastupa u Bundesligi, te ima šesnaest nastupa u dresu reprezentacije Engleske i od njega se u budućnosti očekuju velike stvari.

Real Madrid je tako pobjedio Liverpool i Manchester City, ali i ostale klubove u utrci za njegovim potpisom a to će ih koštati 137 miliona eura.

Naime, Borussija Dortmund nije odustajala od velikih novaca kad je riječ o prodaji ovog nogometaša, a na kraju im se želja ispunila, te će mnogo profitirati.

Ostaje da vidimo ko će biti naredni talenti koje će Borussija Dortmund dovesti, jer je očigledno da su klub koji zna napraviti velike nogometaše, te ih jako dobro unovčiti.