Najveću nadu Fergusonovog Uniteda tijelo je izdalo, objavom je rastužio nogometni svijet

sport
Nekada najveća nada Manchester Uniteda pod Sir Alexom Fergusonom bio je Tom Cleverley, no ovaj veznjak nikada nije uspio ispuniti očekivanja i u 33. godini odlučio je završiti karijeru porukom da ga je tijelo u potpunosti "izdalo".

 

Cleverley (33) objavio je na društvenim mrežama tužno saopćenje u kojem informiše javnost da je završio karijeru. Upisao je samo četiri nastupa prošle sezone za Watford, nakon serije povreda te je odlučio da se više ne može boriti sa stalnim zdravstvenim problemima

Veznjak, koji je prošao slavnu omladinsku školu Manchester Uniteda te sa Crvenim đavolima postao prvak Engleske, objavio je iskrenu poruku u kojoj navodi da ga je tijelo iznevjerilo te da prekida karijeru.

"Objavljujem da se povlačim iz nogometa kao profesionalni igrač. Prošla godina je bila neizmjerno teška za mene u pokušaju da prevladam prepreke s povredama. Nažalost, moje tijelo me iznevjerilo i više nemam kapaciteta da pokušavam dalje", rekao je Cleverley i osvrnuo se na to da li će ostati u nogometu:

"Još uvijek nisam puno razmišljao o budućnosti, ali pokušavam ostati pozitivan. Uzbuđen sam pomisliti na to šta će mi budućnost donijeti", dodao je.

Bivši reprezentativac Engleske zahvalio se svim klubovima u kojima je nastupio, a onda je poseban dio obraćanja posvetio svom Manchester Unitedu te Alexu Fergusonu, koji mu je ostvario snove.

Ubrzo su na njegovu odluku sa žaljenjem prokomentarisale i kolege i saigrači pa su se tako u objavu uključili Jack Grealish, Rio Ferdinand, Ben Foster, Jordan Henderson, Troy Deeney...

Cleverley je za United odigrao 79 utakmica, a nosio je dresove Leicestera, Watforda, Wigana, Aston Ville i Evertona. Odigrao je 13 utakmica za reprezentaciju Engleske, a prvak Premier lige bio je u sezoni 2012/2013.

 

FOTO