Nakon finala Lige prvaka Edin Džeko donosi veliku odluku, a ona će biti izuzetno teška

edin dzeko
Edin Džeko će u subotu igrati najveći meč u fudbalskoj karijeri. Bh. dijamant će s Interom pokušati doći do naslova prvaka Evrope, a na drugoj strani je njegov nekadašnji klub Manchester City. Nakon finala Edinu slijede bitni razgovori za karijeru i zakazani su pregovori s rukovodstvom Intera o nastavku saradnje.

 

Edin Džeko igra zaista odličan fudbal u dresu Intera. Sa 37 godina bh. dijamant je nositelj igre italijanskog i u subotu će imati mogućnost da dođe do najveće pobjede i trofeja u karijeri protiv Manchester Cityja u finalu Lige prvaka.

Džeko još uvijek ne zna hoće li i naredne sezone nositi dres Nerazzurra. To će biti poznato u narednim danima nakon što se obave pregovori s rukovodstvom kluba koji su zakazani odmah nakon finalne utakmice Lige prvaka.

Edin će s agentima sjesti za pregovarački stol s Interom. Tim s Giuseppe Meazze spreman mu je ponuditi jednogodišnji nastavak saradnje uz mogućnost dodatnog produžetka saradnje, ali uz znatno manju platu od one koju trenutno ima i koja iznosi oko pet miliona eura neto.

Nije poznato kolika će biti cifra koju će Inter ponuditi. Pretpostavlja se da neće biti previše izdašna, a ni ugovor 1+1 nije nešto što je bi ga moglo oduševiti.

Edin pred najveći meč karijere nije želio pričati o novom ugovoru. Fokusiran je izričito na meč života.

"O budućnosti ću misliti nakon finala Lige prvaka. Najvažnije je da se osjećam dobro. Pokazao sam da još uvijek mogu igrati na visokom nivou i to se jedino računa na kraju", poruka je bh. dijamanta.

Ako se i ne dogovori s Interom, Džeko neće imati previše problema da pronađe novi klub jer za njega vlada ogroman interes.

Turski velikan Fenerbahče odmah mu je spreman ponuditi ugovor na dvije godine uz godišnju platu od četiri i po miliona eura neto. Interes Fenera je potvrđen od relevantnih italijanskih medija i sigurno će Džeko pokazati interes za ovaj potpis.

Moguća destinacija za 37-godišnjeg Sarajliju su i Sjedinjene Američke Države. Nekoliko neimenovanih MLS timova rado bi ga vidjeli u svojim redovima, ali konkretnih i zvaničnih informacija o visini ponuda još uvijek nema.

Prethodno se Edin povezivao i sa Al Hilalom iz Saudijske Arabije. Međutim, ni tu nije bilo neke zvanične ponude, pa je sve ostalo samo na pričama.

Također, spominje se i ponuda italijanske Monze. Adriano Galliani silno Džeku želi vidjeti u svom timu i vjerovatno će i s ovim timom biti određenih pregovora.

Bh. napadač je ove sezone u dresu Intera nastupio u 51 utakmici. Postigao je 14 pogodaka i upisao je pet asistencija, a priliku da popravi statistiku imat će protiv svog Manchester Cityja u finalu Lige prvaka u finalu koje se igra 10. juna u Istanbulu.