Napadač s Kosova postigao gol u Rumuniji, a onda proslavom i kasnije izjavom razbijesnio Srbe

.
Napadač Kosova Albion Rrahmani rekao je da će kad god mu se pruži prilika proslaviti golove u dresu bukureštanskog Rapida tako što će svojim rukama napraviti orla.

 

Takvo slavlje Rrahmani je napravio u ponedjeljak navečer u pobjedi Rapida nad Clujom. Rapidi je slavio 3:1, dok je Rrahmani doprinio sa dva gola i asistencijom.

Nakon drugog gola, koji je postigao u 51. minuti, Rrahmani je slavio tako što je rukama napravio orla. Nakon meča upitan je za ovaj potez, a on je rekao da će tako slaviti kad god mu se ukaže prilika.

 

Rrahmani je do sada postigao šest golova u četiri utakmice za Rapid, tim kojem se ovog ljeta pridružio iz kosovske ekipe Ballkani.

"Ja sam iz Albanije, tačnije sa Kosova. Igrao sam tamo. Moja krv je albanska i uvijek želim da ohrabrim Albance kada imam priliku", rekao je Rrahmani

Napadač je izabran i za najboljeg igrača utakmice, te je rekao da će nastojati da svojim golovima pomogne Rapidu da osvoji titulu prvaka Rumunije.

Nakon 10 odigranih utakmica, Rapid zauzima treće mjesto na tabeli sa 18 bodova, sedam manje od lidera FCSB-a. Naime, 23-godišnjak je rekao da je normalno da tako često postiže golove, jer je to njegova dužnost.

"Želim da nastavim da postižem golove i pomažem svom timu u prvenstvu. Tako da, kao napadaču, moj posao je da napadam i postižem golove. Svakako moram da dajem golove, jer to je ono zboig čega sam došao u Rapid. Naravno da ćemo boriti se za šampionsku titulu i nećemo odustati do kraja. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u narednim mečevima”, rekao je Rrahmani.

Upitan je i o incidentu koji se dogodio na utakmici između Rumunije i Kosova, koja se ovog mjeseca odigrala u Bukureštu i koja je bila dio kvalifikacija za Euro 2024. Rumunija ovu utakmicu dobila rezultatom 2:0, koja je u prvom poluvremenu prekinuta na 50 minuta zbog ispisivanja poruke "Kosovo je Srbija" na tribinama. Razlog za ovu akciju, rumunski savez je dobio kaznu od 52 hiljade eura od UEFA. Rrahmani je na ovom meču debitovao za Kosovo.

"Ne znam šta da kažem, to su političke stvari o kojima ne želim da pričam. Ja sam profesionalni nogometaš i radim svoj posao na terenu. Otišli su u svlačionicu i onda je sudija rekao da treba da se vratimo na teren i vratili smo se. Nadam se da ćemo u narednim kvalifikacionim utakmicama koje ćemo igrati u oktobru ostvariti pobjede”, rekao je Rrahmani.

Kosovski napadač ima ugovor sa rumunskim timom do ljeta 2026. Međutim, upozorio je da se neće dugo zadržati u Rapidu.

"Do sada sam postigao šest golova i naravno da se osjećam dobro. Ovdje se osjećam kao kod kuće i volim navijače Rapida, koji su fantastični. Međutim, ne znam da li ću ostati dugo jer želim da napredujem tokom karijere, da se pridružim velikim timovima u Evropi. Dakle, želim da igram u jednoj od prvih pet evropskih liga", upozorio je Rrahmani.