Nastavlja se Premier liga nakon 100 dana pauze, u 40 dana "spakovana" 92 meča

klopp
Dan koji smo dugo čekali – vraća se Premier liga! Od 19 sati sastaju se Aston vila i Sheffield United, a zatim od 21.15 Manchester City i Arsenal. Te mečeve, kao i sve ostale premijerligaške okršaje, gledaćete u direktnim prenosima na Sport klubu.

Posle pauze od 100 dana, vraća se najjača evropska liga, a u 40 dana biće spakovano 92 meča i kraj nas čeka 26. jula.

Za sada se igra bez publike, ali je izvršni direktor Premier lige Richard Masters potvrdio da su počeli razgovori sa Vladom o potencijalnom vraćanju publike na stadionu.

U prvih 12 mečeva svi igrači će umjesto prezimena na dresovima nositi natpis “Black Lives Matter“ u znak podrške protestima protiv rasizma u SAD.

Liverpool će zasluženo na terenu dobiti priliku da ovjeri ono što je izvjesno već neko vreme – titulu prvaka Engleske, prvu od 1990. godine. Crveni imaju 25 bodova više od Manchester Cityja, a svoj prvi meč igraće sa Evertonom u nedelju.

Velika će biti borba za plasman u Ligu šampiona – City ima 57 bodova, Leicester 53 na trećoj poziciji, a slijede Chelsea sa 48, Manchester Unitedsa 45, Wolwerhampton i Sheffiel United sa po 43, kao i Tottenham sa 41 bodom.

U zoni ispadanja trenutno su Bornemouth (27 bodova), Aston Villa (25) i Norwich (21), ali to vrlo lako može da se promijeni jer po 27 bodova imaju West Ham i Watford, dok je Brighton na 29.

Na svim mečevima biće dozvoljeno maksimum 300 ljudi koji su neophodni za organizaciju, a biće dozvoljeno pet izmjena umjesto uobičajenih tri – takođe, na klupi za rezerve biće devet umesto dosadašnjih sedam fudbalera.

Intervjui za televizije posle utakmica održavaće se pored terena, a konferencije za medije virtuelno.