Nastavlja se rasipanje zlatne generacije Belgije, još jedna zvijezda se oprostila od reprezentacije

nogomet
Stopama Edena Hazarda i Tobyja Alderweirelda krenuo je još jedan član fantastične generacije reprezentacije Belgije Axel Witsel koji je odlučio reći zbogom nacionalnoj selekciji ove zemlje.

 

Witsel je bio neizostavni član Crvenih đavola od kako je debitovao prije 15 godina.

Iskusni vezista je za selekciju Belgije upisao okruglo 130 nastupa na kojima je postigao 12 pogodaka.

Nakon odlaska Roberta Martineza sa kormila reprezentacije ispao je iz planova novog selektora Domenica Tadesca

"Poslije pažljivog razmatranja, uz velike emocije odlučio sam da se povučem iz reprezentativnog fudbala. Sa velikim ponosom sam predstavljao svoju zemlju u proteklih 15 godina. Sada mi je važno da provodim više vremena sa porodicom i fokusiram se na svoj klub.

Želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli da se razvijem kao igrač Crvenih đavola. Hvala svim mojim trenerima, saigračima i na kraju, ali ne i najmanje važno, medicinskom osoblju. Hvala svim navijačima koji su bili uz mene tokom mojih 130 utakmica.

Sretno novoj generaciji. Siguran sam da ćemo sa njima doživjeti mnogo nevjerovatnih trenutaka", napisao je Witsel u oproštajnoj poruci na društvenoj mreži Instagram.

Nogometaš Atletico Madrida bio je član Belgije na tri Svjetska i dva Evropska prvenstva, a sa njom se okitio i bronzom na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.