Nastavlja se raspad PSG-a: Mesi napustio trening

as
Trener je Mesija molio da ostane

Lionel Mesi (Messi) ponovno je glavna tema kad je u pitanju francuski nogomet i njegov dugogodišnji gospodar PSG. Ovoga puta je Argentinac tema francuskih medija zbog incidenta do kojeg je, navodi nekoliko francuskih novinara, došlo tokom jučerašnjeg treninga.

 

 

Mesi napustio trening

U jednom trenutku trener PSG-a Kristofer Galtijer (Christophe Galtier) je zatražio od igrača da odrade vježbe koje uključuju igru 2 na 2, a Mesi je, vidno iznerviran i ranijim tokom treninga, odbio tu ideju i odlučio napustiti trening. Galtier ga je navodno pratio do izlaza s travnjaka i molio da to ne radi te da ostane na treningu, ali Argentinac je sve molbe odbio i otišao kući.

Nije ovo prvi put da se u PSG-u ne poštuje hijerarhija i zapovjedni lanac, ali je prvi put da je glavni lik u nekoj od priča o nepoštivanju reda u svlačionici PSG-a baš Mesi. Dosad se najviše pričalo o neposluhu koji je demonstrirao Nejmar.

Navijači ogorčeni

Podsjetimo, ogorčenje navijača PSG-a prema Lionelu Mesiju je ogromno nakon što je njihov klub drugu godinu zaredom, otkako je došao Argentinac, ispao već u prvoj nokaut-rundi Lige prvaka. Zato su se PSG-ovi ultrasi oglasili porukom.

- Na nedjeljnoj utakmici na Parku prinčeva protiv Renesa izviždat ćemo Mesija. Previše dobiva u odnosu na ono što daje na terenu, posebno zato što ga opet nije bilo u najvažnijim utakmicama u Ligi prvaka, iz koje smo i ove godine prerano ispali. Ne želimo ga više u klubu.

Mesi je u PSG došao u ljeto 2021. bez odštete, ali uz spomenutu plaću. Ugovor mu završava na ljeto, kada puni 36 godina. Prema pisanju francuskih medija, od PSG-a za ostanak traži da i dalje prima 40 miliona eura godišnje te da mu je zajamčen status startera. Mesi je u 65 utakmica za PSG postigao 29 i namjestio 32 gola, ali je ostao bez učinka u najvažnijim utakmicama.