Navijač Chelseaja zbog rasizma dobio doživotnu zabranu ulaska na stadion

Engleski fudbalski prvoligaš Chelsea doživotno je zabranio svom navijaču ulazak na stadion zbog rasističkih poruka tokom prošlosezonske utakmice na Stamford Bridgeu, u kojoj je gost bio Manchester City, javlja Anadolija.

U saopćenju iz Chelseaja navedeno je kako je klub pokrenuo istragu, a potom izrekao kazne za nekoliko navijača koji su se nedolično ponašali tokom utakmice protiv Manchester Cityja, koja se igrala 8. decembra 2018. godine na stadionu Stamford Bridge, domaćem terenu Chelsea.

Navijač koji je tokom utakmice slao rasističke poruke dobio je doživotnu zabranu ulaska na stadion. Također, još petorica navijača su zbog prijetnji i uvreda iznesenih tokom utakmice kažnjeni zabranom ulaska na stadion u trajanju od jedne do dvije godine, prenosi N1.

Iz kluba su naveli kako su zakasnili s kaznom, a kao razlog toga navedeno je to što je još uvijek u toku bila sudska istraga protiv ovih osoba.

Raheem Sterling, engleski fudbaler porijeklom s Jamajke, koji igra u dresu Manchester Cityja, na pomenutoj utakmici je bio izložen rasističkim napadima.