Navijači Barcelone bijesni su nakon objave bliskog Messijevog prijatelja: "Zaboravite Barcelonu"

.
Ništa od povratka

 

Lionelu Messiju ističe ugovor s PSG-om na kraju sezone, ali po svemu sudeći će biti produžen. Dakle, od povratka u Barcelonu nema ništa, ali krivac nije Messi, nego odgovorni u klubu, te su navijači Blaugrane bijesni jer nisu ni pokušali da ga vrate.

Svjetsko prvenstvo je završeno i to sjajno za Lionela Messija koji je postao prvak svijeta s Argentinom.

Argentinac je prije Mundijala rekao da će nakon njega odlučivati o svojoj sudbini na klupskom planu, a sada je došlo vrijeme i za to.

Spominjao se prelazak u MLS ili povratak u Barcelonu, no sudeći prema posljednjim informacijama od toga nema ništa i ostat će u glavnom gradu Francuske.

Novinar BBC-ja Guillem Balague, blizak argentinskom fudbaleru, otkrio je da će Messi ostati u PSG-u.

"Praktično, svi detalji su razrađeni sa PSG-om. Barcelona nije kontaktirala ni njega ni njegovog oca da daju ponudu.

Dakle, nije Messi taj koji ne želi da se vrati u Barselonu. Zapravo, nije ni dobio ponudu.

Ali zadovoljan je sa svime što ima u PSG-u i kada se vrati sa odmora dogovor će biti stavljen na papir. Njegov život u Parizu je uravnotežen i ima realnu šansu da ponovo osvoji Ligu prvaka.

Osim toga, moći će ponovo biti kandidat za Zlatnu loptu. Zaboravite Barcelonu ili MLS na trenutak, Leo će ostati u Parizu", objasnio je novinar Guillem Balague.

Iako je Joan Laporta, predsjednik Barcelone, u nekoliko navrata javno govorio kako bi volio da Messija vrati u klub, riječi nije pretvorio u djela.Navijači Barcelone bijesni su zbog toga što Laporta nije niti pokušao da vrati Argentinca nazad, te svakako razočarani što im se drugi najbolji igrač u historiji kluba neće vratiti.