Navijači Barcelone užasnuti potezom Lewandowskog, odmah su počeli prizivati ime istog čovjeka

.
Očajno izdanje Poljaka

 

Robert Lewandowski našao se na velikom udaru kritika nakon sinoćnje utakmice Barcelone i Porta u Ligi prvaka iako je katalonski klub uspio da pobijedi sa 2:1.

Katalonski klub sinoć je nakon preokreta pobijedio Porto sa 2:1 na Montjuicu i uspio je kolo prije kraja grupne faze da osigura mjesto u nokaut fazi Lige prvaka.

Porto se prikazao u odličnom svjetlu u sinoćnjoj utakmici i čak je uspio da povede sa 1:0 u 30. minuti golom Pepea, ali samo dvije minute kasnije Barcelona je poravnala na 1:1 sjajnim golom Cancela.

Do konačnog preokreta domaći su stigli u 57. minuti. Cancelo i Joao Felix su sjajno kombinovali na lijevoj strani, a na kraju je Felix bio taj koji je poslao loptu u mrežu Porta za 2:1 i veliku pobjedu Barcelone.

Međutim, nije bilo sve tako blistavo u sinoćnjoj partiji Barcelone, a to se posebno odnosi na Roberta Lewandowskog koji se našao na velikom udaru kritika nakon utakmice.

Lewandowski je na terenu proveo cijeli meč, ali Poljak jednostavno nije ličio na sebe. Jasno je već neko vrijeme da je iskusni napadač potpuno van forme, ali ne pamti se kada je odigrao tako lošu utakmicu kao sinoć.

Ovom 35-godišnjem napadaču sinoć jednostavno ništa nije išlo po planu, a koliko je bio van utakmice najbolje se vidjelo u 71. minuti kada je mogao staviti tačku na ovaj meč, ali se on totalno obrukao.

Naime, Katalonci su u 71. minuti ponovo sjajno kombinovali po lijevoj strani. Cancelo je poslao savršen pas za Felixa koji je ušao u kazneni prostor Porta i vidio je Lewandowskog samog u sredini, te mu je dodao loptu, ali se Poljak spetljao i odlična šansa je otišla u nepovrat.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Lewandowski je izgledao potpuno tromo što je ova akcija pokazala jer mu je trebalo predugo da se namjesti što je defanzivac Porta iskoristio i uzeo mu loptu.

Navijači Barcelone žestoko kritikuju Lewandowskog i prizivaju Vitora Roquea

Također, mogao se čuti i poneki zvižduk s tribina nakon još jednog neuspješnog poteza u režiji Lewandowskog što pokazuje da i navijači Barcelone polako gube strpljenje.

Oni navijači na društvenim mrežama bili su mnogo glasniji, te su žestoko kritikovali Lewandowskog nakon vjerovatno najlošije utakmice otkako je na ljeto 2022. godine stigao u Barcelonu.

Većina njih poručila je čelnicima kluba da što prije trebaju da realizuju transfer Vitora Roquea koji bi trebao u januaru pojačati Barcelonu čime će Lewandowski dobiti zaista ozbiljnu konkurenciju u napadu.

Lewandowski je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 16 mečeva, te je dao osam golova i upisao četiri asistencije. Na četiri meča grupne faze Lige prvaka dao je tek jedan pogodak.