Navijači Barcelone zadovoljni Pjanićem, priželjkuju ga u sastavu za El Clasico

Pjanic
Barcelona je sinoć na stadionu Camp Nou u prvom kolu Lige prvaka u grupi G slavila protiv mađarskog Ferencvaroša rezultatom 5:1, a od prve minute u dresu Katalonaca igrao je Miralem Pjanić.

 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine još uvijek traži pravu formu. Zbog problema s koronavirusom pred početak sezone Pjanić je propustio početak priprema svoje ekipe i španski mediji pišu kako još uvijek nije na potrebnom fizičkom nivou.

Većina navijača Barcelone i pored toga je zadovoljna igrom reprezentativca Bosne i Hercegovine u duelu sa mađarskim Ferencvarošem, iako ima i onih koje nije oduševio, prvenstveno zbog greške koja je vodila do prekršaja i isključenja Piquea.

Ferencvaroš vjerovatno nije protivnik po mjeri Barcelone, ali igra ekipe iz Katalonije bila je tečnija nego u prethodnim utakmicama. Veznim redom ekipe sa Camp Nou stadiona dirigovali su Pjanić i Frenike de Jong, a ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama navijači Katalonaca priželjkuju isti tandem na sredini terena i u duelu sa ljutim rivalom Real Madridom.

Koeman je na početku sezone povjerenje ukazao Sergiju Busquetsu, ali s obzirom na to da je Pjanić propustio početak priprema i zbog toga nije na najboljem nivou fizičke spreme i da je još uvijek u procesu prilagodbe na igru ekipe iz Katalonije, realno je očekivati da će kako sezona bude odmicala biti sve bliže početnih 11 ekipe s Camp Nou stadiona.

Nadaju se navijači Barcelone kako Pjanić "iz dubine" može dirigovati veznim redom Barcelone i dugim i direktnim loptama tražiti krila Katalonaca i sjajnog Messija što bi stvorilo veći broj prilika pred protivničkim golom. Takav način igre nosi i nešto veći rizik i više prostora za kontre protivnika, ali će napad ekipe s Camp Nou stadiona bez vjerovatno biti mnogo efikasniji.

Nakon utakmice poruku je na društvenim mrežama poslao i sam Pjanić. Duel Barcelone i Real Madrida igra se u subotu u 16:00 sati na stadionu Camp Nou.