Navijači Bosne i Hercegovine, McGinn i Peacock- Farrell

asd
Apostrofira se nekoliko stvari sa utakmice polufinala baraža Lige nacija

Sjeverna Irska slavi prolaz nakon penala u finale baraža Lige nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Pobjeda nad našom reprezentacijom im je otvorila vrata finala gdje će protiv Slovačke da se bore za plasman na najveću kontinentalnu smotru fudbalskih reprezentacija, a nakon utakmice se apostrofira nekoliko stvari.

Prva je Niall McGinn, strijelac pogotka za Sjeverne Irce.

- McGinn voli velike golove. Ne postiže mnogo golova za Sjevernu Irsku, ali kada to uradi onda su jako važni. To je bio važan pogodak koji je vratio Sjevernu Irsku u život, i krucijalno postavio Baracloughu podlogu za drugo poluvrijeme. Sjajna izvedba jednog od najiskusnijih na terenu, pišu u Sjevernoj Irskoj.

Zatim je označen i golman Bailey Peacock- Farrell.

- Nakon primljenih pet golova kod kuće od Norveške, Peacock- Farrell je pronašao svoju formu da pomogne Sjevernoj Irskoj na liniji u Sarajevu. Uprkos tome što je primio gol na otvaranju utakmice, golman Burnleya je fantastično zaustavio Radeta Krunića, Miralema Pjanića i Amira Hadžiahmetovića, prije nego je zaustavio i Edina Višću u produžetku. On je također i heroj penala, sjajno je zaustavio Harisa Hajradinovića i doveo Sjevernu Irsku u prednost. Peacock- Farrell polako postaje pouzdan par rukavica i neko ko bi mogao pouzdano nositi broj jedan u godinama koje dolaze.

I na kraju tu su i naši navijači.

- Kako je sjajno kada možete u stvarnosti čuti navijače na fudbalskom meču ponovo. Oko 1500 navijača je pronašlo svoje mjesto na stadionu Grbavica, i iako su navijači za momke u plavom, napravili su toliko nedostajalu atmosferu na stadionu. Na svu sreću, ni navijači Sjeverne Irske neće dugo čekati na povratak na Windsor park, jer je IFA omogućila 600 navijača da gleda utakmicu protiv Austrije u Ligi nacija.