Navijači Čelzija i Mančester sitija se tukli po ulicama Porta

asd
Finale Lige prvaka igra se sutra

Sutra je na programu veliko finale Lige prvaka u kojem se sastaju dva engleske tima, Čelzi i Mančester siti. Prvobitno je domaćinstvo pripalo Istanbulu, ali je finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja premješteno u Porto.

Englezi od utorka stižu u Porto, a u srijedu navečer su se žestoko obračunali na gradskim ulicama. Na nekoliko snimaka koje su objavljene na Twitteru vide se grupe od nekoliko desetina muškaraca koji se tuku na gradskim ulicama. U jednom trenutku su završili i na cesti kojom su prolazili automobili, a jedna osoba je teže povrijeđena te je završila u bolnici. Situaciju u centru grada morali su smirivati i specijalci koji su rastjerali navijače, ali su oni nastavili sa sukobima po gradskim ulicama.

Utakmica je na programu sutra od 21:00 sat, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će navijača biti na tribinama stadiona Dragao. Prema prvim brojkama susret bi sa lica mjesta trebalo pratiti 16.700 gledalaca. UEFA je klubovima podijelila po 6.000 ulaznica. Šeik Mansur (Mansour), vlasnik Sitija, pokupio je simpatije sportske javnosti jer je odlučio pokloniti karte navijačima svog tima, dok je na drugoj strani Čelzi vratio određeni broj ulaznica koje nije uspio prodati u raznoraznim paketima, što je izazvalo revolt njihovih simpatizera.