Navijači FK Sarajevo poslali oštru poruku: Pritisak i ucjene na račun kluba neće proći!

ć

Nakon što je FK Sarajevo sporazumno raskinuo ugovor sa Almedinom Ziljkićem, oglasili su se i navijači FK Sarajevo, popularno nazvane "Horde Zla".


Navijači su još jednom izrazili prvrženost omiljenom klubu, ali i poslali snažnu poruku “neprijateljima kluba”. Iako nije rečeno o čemu se tačno radi, očito je da se oko FK Sarajevo događaju određene stvari koje su i dalje sakrivene od šitre javnosti.

Saopštenje “UNFKS – Horde Zla” prenosimo u cjelosti.

Pogledajte ovdje objavu.

“Naš klub u srijedu igra novu utakmicu, a protivnik Sarajevu u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH bit će banjalučki Borac. Prvi meč u Banjaluci okončan je rezultatom 0:0, pa se imamo pravo nadati dobroj partiji naših momaka i prvoj proljetnoj pobjedi, koja bi u velikoj mjeri skinula pritisak sa naših igrača i stručnog štaba.

Pritisak koji ovaj put u velikoj mjeri ne dolazi od naših navijača, jer oni su i pored jako lošeg rezultatskog niza pokazali veće strpljenje nego inače, već od određenih grupa koje imaju interese u slabljenju kluba i njegove samostalnosti, a koje će pokušati i navijače, barem one manje upućene, pridobiti na svoju stranu.

Jako dobro smo svjesni da rezultati koje klub bilježi u proljetnom dijelu sezone nisu u skladu sa našim očekivanjima i sa renomeom kluba, niti onim što nam je obećano i najavljeno. Međutim, moramo kao navijači Sarajeva uvijek biti u stanju sagledati širu sliku i shvatiti da dobar dio odgovornosti ne leži samo na stručnom štabu i igračima, već i na vanjskim faktorima.

U dobronamjernost Hordi zla i njihovu spremnost da po svaku cijenu zaštite FK Sarajevo naši navijači ne trebaju sumnjati, a još manje trebaju sumnjati oni koji na svakom koraku podmeću nogu našem klubu. Nemojte misliti da nismo svjesni pod kakav pritisak stavljate naš stručni štab i igrače vašim prijetnjama i ucjenama. Nemojte misliti da će vam to proći i da ćete uspjeti u vašim nečasnim namjerama. Nemojte misliti da velika većina navijača Sarajeva toga nije već postala svjesna, ako i nije bila do ovog saopštenja.

Nemojte misliti da ste dovoljno moćni da možete rušiti stabilnost ovog kluba naočigled tolikog broja njegovih navijača. Jer, Sarajevo će biti, sve drugo će proći.

Pozivamo sve navijače da u srijedu dođu i pruže veliku podršku našem klubu, našem stručnom štabu i igračima protiv Borca. Kao što dobro znate, tribina istok zatvorena je za gledaoce, a svako onaj ko želi kroz 90 minuta pjesmom i gromoglasnim navijanjem dati podršku, dobrodošao je na sjever. Oni koji budu željeli Sarajevo bodriti sa zapada trebali bi imati na umu značaj ove utakmice, i značaj istinske podrške našoj ekipi u momentu koji može biti presudan, ne samo za ovu sezonu, nego i za skoriju budućnost kluba.

Vremena za ocjenu njene uspješnosti svakako će biti, naš klub nažalost sada vodi važniju bitku, u kojoj je ekipi potrebno da svako od nas bude na njenoj strani.

Pokaži da si na strani Sarajeva i djelima, a ne samo riječima, budi 12. igrač našeg tima u srijedu i pomozi da na kraju zajedno slavimo.”