Navijači Mančester junajteda planiraju prekid derbija s Liverpulom

as
Postoji velika opasnost da se utakmica uopće neće odigrati

Za ponedeljak u 21 sat zakazan je derbi 3. kola Premijer lige između Mančester junajteda i Liverpula, međutim, postoji velika opasnost da se utakmica uopće neće odigrati.

Razlog su najavljeni veliki protesti navijača Mančester junajteda protiv vlasnika Džoela Glejzera (Joel Glazer), pošto se očekuje da više od 10.000 najvatrenijih i najnezadovoljnijih napravi haos oko i na Old Trafordu.

Njima se ne sviđa način na koji vlasnici vode klub u koji su uložili veliki novac i zbog loših rezultata žele da ih protjeraju, a to bi moglo da napravi vrlo neprijatne scene na utakmici s Liverpulom, o čemu je već upozorena i policija.

I prošlosezonski duel Junajteda i Liverpula (10. april) također je otkazan jer su se navijači potukli s policijom, a sada se planira upad na teren koji bi spriječio odigravanje utakmice, kao što je to bilo i 2021. godine.

- Nadam se da se to neće dogoditi, a ako se dogodi - mislim da mi treba da dobijemo bodove. Nemamo ništa s tom situacijom u njihovom klubu, navijači Junajteda su ti koji žele da se meč otkaže. Mi ne možemo samo da odlažemo utakmicu i da je uklapamo u vrlo zauzet raspored - poručio je Jirgen Klop na konferenciji za medije uoči susreta.