Navijači Reala bruje o fotografiji Modrića s treninga, sada su vidjeli kome trebaju da vjeruju

.
Oglasio se na Instagramu

 

Fudbaleri Real Madrida večeras igraju u gostima protiv Brage utakmicu trećeg kola grupne faze Lige prvaka, a od prve minute konačno na terenu trebao bi biti i Luka Modrić. O Hrvatu se posljednjih sedmica itekako piše, te se špekuliše čak i o mogućem odlasku iz kluba, no fotografija s jučerašnjeg treninka smirila je strasti.

Modrić je ljetos produžio ugovor s Real Madridom na još godinu dana i ne krije da mu je san završiti karijeru u kraljevskom klubu, no ono što mu se dešava u ovoj sezoni nije baš očekivao.

Dolaskom Judea Bellinghama hrvatski veznjak je izgubio status koji je imao, te je u dosadašnjem dijelu sezone više bio na klupi nego na terenu.

Naravno, to je odmah počelo lavinu špekulacija oko mogućeg odlaska Modrića iz Reala već u januaru, ali od toga neće biti ništa. Iako ima već 38 godina spreman je da se bori za minutažu, a kakve kvalitete Modrić ima suvišno je govoriti.

Modrić nije počeo ni meč protiv Seville proteklog vikenda i dobio je šansu tek u drugom dijelu, no španski mediji pišu da bi Hrvat trebao večeras zaigrati od prve minute protiv Brage.

Jasno je da želi igrati što više i poručio je Carlu Ancelottiju da mu nije problem igrati mečeve svako tri dana, no očito neće biti slučaj ove sezone. Iako se mnogo pisalo o tome koliko je nesretan u Realu sada se pojavila fotografija koja pokazuje upravo suprotno.

Modrić je uvijek bio vjeran Real Madridu i iako nije zadovoljan zbog minutaže jasno je da nisu istinite priče o tome da je nesretan u klubu za koji igra već 11 godina. To je najbolje pokazala fotografija sa sinoćnjeg treninga koju je Luka sam objavio na Instagramu, te je pokazao navijačima da ne trebaju vjerovati u sve što se o njemu piše.

 

Njegov osmijeh pokazuje da nije sve crno kako to predstavljaju španski mediji, a Modrićev osmijeh unio je mir među navijače Real Madrida.

Od špekulacija da bi mogao u januaru otići u Inter iz Miamija nema ništa i sigurno je da će Modrić ostati u Real Madridu do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti kakvu odluku će donijeti.