Navijači se hvataju za glavu, Ronaldo frustiran kao nikad u životu, a protivnici mu se smiju u lice

.
Ne ide ga nikako

 

Cristiano Ronaldo danas protiv Al Fateha igra svoj treći meč u dresu Al Nassra iz Saudijske Arabije, ali portugalska zvijezda ni u ovom meču ne pravi veliku razliku na terenu, iako je imao dvije velike prilike da postigne prvi gol u novom klubu.

Cristiano Ronaldo došao je u Al Nassr kao veliko pojačanje. Plaćen je 200 miliona eura po sezoni i od njega se očekivalo da na terenu pravi značajnu razliku.

Međutim, CR za sada ne igra kako se od njega očekuje. I danas je 38-godišnji Portugalac poprilično tih u igri protiv Al Fateha i ono što šansi ima ne uspije ih iskoristiti.

 

 

Pogodio je Cristiano protivničku mrežu u uvodnim minutama meča. Gol je poništen zbog ofsajda, a u 35. minuti Ronaldo je imao veliku šansu da svom timu donese izjednačenje.

Anderson Talisca je bio u odličnoj šansi, golman i stativa spašavaju Al Fateh, a lopta potom dolazi do Cristiana koji se ponovo ne snalazi najbolje.

Portugalac je bio na devet metara od gola. Imao je šansu da šutira prem mreži gdje golman nije imao veliku mogućnost reagovanja uz dva protivnička igrača na gol-liniji.

Svi su već vidjeli loptu u mreži. Ronaldo je šutirao, učinio je to veoma loše i loptu je zapucao daleko preko gola.

Domaći navijači su naravno sve ispratili ovacijama. Ne 'mirišu' ga previše u drugim klubovima, a dokaz tome su konstantne provokacije kada bi CR izgubi loptu, a takvih scena je bilo dosta u prvom poluvremenu.

Za razliku od Cristiana Brazilac Anderson Talisca maksimalno koristi svoje šanse. On je u 42. minuti meča na asistenciju Konana postigao gol za 1:1. Prethodno je Al Fateh došao u prednost u 12. minuti, a strijelac je još jedno dobro poznato lice Cristian Tello.

 

 

Cristiano Ronaldo je još jednu veliku šansu imao u nadoknadi prvog dijela. Dobio je loptu u kaznenom prostoru, ali neometan pogađa prečku protivničkog gola i već se vidi velika frustracija na njegovom licu.

 

 

Saigrači su Cristiana tješili po završetku prvog dijela. Nije Portugalac nikako zadovoljan što ga ne ide u novom klubu, no sigurno da ga više boli smijeh suparničkih navijača.

(Foto: Screenshot)