Ne dešava se samo u BiH: Nije bitno kako igraš samo je važno čiji si sin

.
Ronaldinhov mali potpisao za Barcelonu

 

Mladi napadač Joao Mendes novi je igrač Barcelone. Ovaj 18-godišnjak danas je potpisao ugovor s katalonskim gigantom, a radi se o sinu fudbalske legende Ronaldinha rođenom 2005. godine u periodu dok je njegov otac nosio dres Barce.

Ronaldinhov sin Joao Mendes novi je član Barcelone. Ovaj 18-godišnji napadač danas je potpisao ugovor s katalonskim velikanom i postao je novi član kluba.

Mendes je prošle godine nakon četiri godine sezone Cruzeiro. Dugo se špekulisalo da bi mogao postati novi član Barcelone i to se na kraju i ostvarilo.

On je danas u društvu direktora Joana Solera Ferrea i direktora za fudbal Josea Ramona Alexanca potpisao ugovor i pridružit će se omladinskoj ekipi.

 

 

Tako će ovaj tinejdžer imati šansu da izgradi karijeru u klubu u kojem je njegov slavni otac činio čuda i u kojem je pružao najbolje utakmice karijere.

Za razliku od Ronaldinha koji je nastupao na nekoliko različitih ofanzivnih pozicija, Joao Mendes igra klasičnog napadača i potpisao je ugovor na izričit zahtjev predsjednika Joana Laporte.

Navodno, Joao nije previše impresionirao trenere Barcelone na probnom radu. Pauza od godinu dana je učinila svoje, pa je Laporta reagovao da se probni rad produži.

Na kraju je donijeta odluka da Mendes ostane u klubu. Danas je to postalo zvanični i ovo je još jedan dokaz da svugdje u svijetu važi ono da je itekako bitno koga imaš iza sebe jer realno, niko drugi ne bi dobio ugovor, a da nije impresionirao trenere.

Joao je karijeru počeo u omladincima Flamenga, a zatim je nastupao za Vasco, Boavistu i Cruzeiro. Ovo mu je prvo evropsko iskustvo.

Ronaldinho je najavio kako će sada mnogo češće dolaziti u Barcelonu. Razlozi su tu.

"S dolaskom mog sina u Barcelonu sada ću još više dolaziti u klub i grad", poruka je legendarnog Brazilca.

Ronaldinho je dres tima s Camp Nou stadiona nosio od 2003. do 2008. godine. Odigrao je 207 utakmica i postigao je četiri pogotka. Osvojio je sve što je mogao i dva puta je proglašen za najboljeg igrača svijeta.

(Foto: Barcelona)