Ne zaboravljaju svoju zemlju: Trojac iz Srbije pokazao kako pomoći u borbi protiv korone

tzjfkh
Košarkaši Sacramento Kingsa, Bogdan Bogodanović i Nemanja Bjelica, zajedno sa generalnim menadžerom ove franšize, Vlade Divcom, odlučili su pomoći srpskim bolnicama.

 

Oni će svojoj rodnoj zemlji donirati veliku pomoć u vidu respiratora, maski i dodatne medicinske opreme u borni protiv koronavirusa.

Pomoć će biti organizovana putem "Ana i Vlade fondacije" koju vodi supruga generalnog menadžera Kingsa.


"Inspirisali su me brojni primjeri iz NBA organizacije koji su pritekli upomoć onima koji su najjače pogođeni virusom, zbog čega je i meni bilo važno da podržim moj narod kući tako što smo obezbijedili potrebna sredstva koja mogu spasiti živote. Želim da se zahvalim hrabrim ljekarima i medicinskim radnicima koji se svakog dana bore da pomognu ljudima oboljelim od koronavirusa. Znam da ćemo uskoro svi zajedno prebroditi ovo teško vrijeme", poručio je Bogdanović.


Nemanja Bjelica je dodao da je ponosan zbog ove akcije.

"Ponosan sam što pomažem da se nabave važna sredstva i oprema za herojske medicinske radnike koji se bore protiv virusa i pacijentima kojima je pomoć sad najpotrebnija. Dok ovo traje, zdravlje i bezbjednost su najvažniji i mi smo ponosni što možemo da pomognemo", poručio je on.