“Ne znam šta je s Hamiltonom, uopšte mi ne odgovara”

sddsd
Lewis Hamilton očito još uvijek nije došao sebi nakon što je u posljednjem krugu VN Abu Dhabija ostao bez rekordne osme titule svjetskog prvaka.

Hamilton je izgubio titulu u posljednjem krugu Velike nagrade Abu Dhabija kada ga je prestigao Max Verstappen na krilima kontroverzne odluke direktora utrke sa sigurnosnim vozilom.

Vozač Mercedesa se nakon toga uopšte nije oglašavao na društvenim mrežema, nije se pojavio ni na gala večeri u organizaciji FIA-e kada se dodjeljuju nagrade najboljim vozačima.

Novi predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem je u međuvremenu poslao nekoliko poruka Hamiltonu, a interesantno nije dobio niti jedan odgovor.

“Poslao sam mu par poruka. Mislim da nije 100% spreman za odgovor. Ne krivim ga. Razumijem njegovu poziciju. Ali isto tako postoje pravila. Sigurno ste u novinama pročitali da će ga novi predsjednik sankcionirati, ali naravno, mediji dosta toga napušu.”

“Postoje pravila koja moramo poštovati i moramo poštovati integritet FIA-e, a ne mogu nikome suditi ako ne znam sve činjenice. Moj prvi zadatak će biti da prođem kroz cijeli dokument vezan za Abu Dhabi.

“U konačnici, Lewis i njegov tim su znali što nosi nepojavljivanje na gala večeri. Ali svi smo mi ljudi na kraju dana. Ima stresa i pritiska”, završio je Ben Sulayem.

Nova sezona Formule 1 starta 20. marta utrkom za Veliku nagradu Bahreina.