Nedavno je plaćen 13,5 miliona eura, a sada je fudbalska propalica - Bez cilja luta, debeo i tužan

.
Joris Gnagnon sam sebi upropastio karijeru

 

Gotovo svi veliki timovi su kroz historiju napravili brojne promašaje dovodeći u svoje redove velike fudbalske nade, ali ono što se desilo Sevilli prije nekoliko godina ući će u anale kao jedan od najgorih poslova ikad. Francuz Joris Gnagnon došao je iz Rennesa za 13.5 miliona eura. To je međutim bio bačen novac, a danas 26-godišnji fudbaler je nestao sa scene i trenutno je bez kluba.

Joris Gnangon je u ljeto 2018. godine došao kao pojačanje u Sevillu. Andalužani su francuskom Rennesu platili 13.5 miliona eura za njegove usluge i očekivalo se da postane bitan član prvog tima.

Međutim, Gnagnon je samo 17 puta obukao dres tima s Ramon Sanchez Pizjuana, igrao je na posudbi u Rennesu, uslijedila je potom pandemija u kojoj se Francuz potpuno opustio.

Na treninge u Sevillu 2021. godine stiže poprilično debeo i s ogromnim viškom kilograma. Nisu ga u španskom klubu mogli vratiti u pravu formu i u septembru 2021. godine je dobio otkaz.

Navodno je njegova kilaža otišla daleko iznad 100 kilograma. U Sevilli nisu željeli trpiti njegov nesportski način života i uručen mu je momentalni otkaz dvije godine prije isteka ugovora.

Potpisao je potom za St. Etienne. Nije međutim odigrao nijedan zvanični meč i očigledno je samo čekao je da mu FIFA ovjeri tužbu protiv bivšeg kluba od kojeg je tražio 4.6 miliona eura za otkaz kojeg je dobio. Međutim, ostao je bez ičega jer je krovna kuća svjetskog fudbala odbila njegov zahtjev.

"FIFA je odbila tužbu Jorisa Gnagnona protiv Seville za nepravedan otkaz. Fudbaler je tražio isplatu nešto više od 4.6 miliona eura jer je dobio otkaz zbog očajne fizičke forme. Sevilla neće plaćati nikakvu kompenzaciju, a igrač se može žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS)", neveli su iz FIFA.

Koliko je neprofesionalan ovaj 26-godišnjak vidljivo je i po tome što se ni dan danas nije uspio dovesti u pravu formu i već je godinu i po dana bez kluba.

Tako će vjerovatno ostati još neko vrijeme i nekadašnji mladi reprezentativac Francuske uspio je sam sebi upropastiti karijeru koja je krenula jako dobro.