Nejmar i još četiri zvijezde dobile ispisnicu iz PSG-a

.
Klub je postupio prema odluci sportskog direktora Luisa Kamposa i trenera Luisa Enrikea

 

Brazilac Nejmar (Neymar) prevršio je svaku mjeru sa svojim stalnim zahtjevima u PSG-u, a njegov posljednji, da napusti ekipu, bit će ispunjen. Čelnici „Svetaca“ spremni su se riješiti nekoliko svojih zvijezda, a među njima je i Nejmar.

Uz njega, PSG je spreman prodati Marka Veratija (Marco Verratti), Huana Bernata (Juan), Renata Sančeza (Sanches) i Hugu Ekitikea.

Klub je, prema odluci sportskog direktora Luisa Kamposa i trenera Luisa Enrikea (Enrique), petorici fudbalera poručio da su slobodni u traženju nove sredine za sebe. To im je saopćeno na današnjem treningu, a sigurno je da najviše pažnje privlači odlazak Nejmara. 

Čelnici PSG-a su za njegove usluge iskeširali 222 miliona eura 2017. godine i nisu spremni tek tako da ga puste. U klubu žele vratiti barem dio novca, a njegova navodna cijena je 150 miliona eura.

Malo je vjerovatno da će neki evropski klub platiti tu cifru za njegove usluge, pa će Brazilac vrlo vjerovatno svoju sreću potražiti u Saudijskoj Arabiji, novoj najpoželjenijoj destinaciji brojnih zvijezda.