Nema šale: UEFA poslala upozorenje nacionalnim savezima

Arhiva
Mnoge ljubitelje fudbala zanima hoće li i kako će ova sezona biti okončana. Dok jedni žele da se sezona okonča trenutnim stanjem na tabelama, drugi bi da se igra, postoje i oni koji bi da se, jednostavno, sve proglasi nevažećim. Činjenica je da su sva takmičenja u zastoju, da klubovi ne rade i da postoji velika neizvjesnost oko eventualnog nastavka.

Čini se da je stav Evropske fudbalske unije (UEFA) tu prilično jasan. Kako je objavio "The Sun", UEFA traži da takmičenja imaju epilog.

- Mnogo klubova Premijer lige želi da trenutna sezona završi odmah i da se nastavi čim se situacija popravi, čak i ako to znači da Liverpul ostaje bez naslova prvaka nakon 30 godina - pisao je juče "The Athletic".

Ipak, "The Sun" piše kako UEFA insistira na tome da se sva prvenstva dovedu do kraja. Nebitno na koji način. Prvaci se moraju dobiti. UEFA je kao rok postavila datum 30. juni, kad bi domaće lige trebale dobiti prvake, ali veliki su izgledi da će se taj datum pomaknuti čak i do posljednjeg dana avgusta.

Danas engleski mediji idu korak dalje pa donose informaciju da je UEFA poslala strogo upozorenje klubovima. Oni koji odluče prekršiti upute iz Niona i ponište cijelo prvenstvo, ostat će bez mjesta u Evropi iduće sezone.

To jasno znači, neće biti proglašenja sezone nevažećom. Ili će se odigrati ili će se uzeti trenutno stanje na tabeli.