Nestvarna noć na US Openu: Dok Hrvat piše povijest Novak Đoković je preživio gotovo nemoguće

.
Hrvatski teniser Borna Gojo igra tenis života. Ovaj 25-godišnjak koji je 105. igrač svijeta sinoć je izborio plasman u osminu finala gdje ga čeka sudar s Novakom Đokovićem koji je nestvarnim preokretom uspio pobijediti sunarodnjaka Lasla Đerea.

 

Borna Gojo pobijedio je češkog tenisera Jirija Veselog s 3:0 u setovima i došao je do najvećeg uspjeha u teniskoj karijeri - plasmana u osminu finala US Opena.

Hrvat igra tenis života u Sjedninjenim Američkim Državama. Protivnici padaju jedan za drugim, a ni Čeh nije bio ozbiljna prepreka na putu do velikog uspjeha.

Nešto više od dva sata je Splićaninu bilo dovoljno da završi meč. Bilo je 6:4, 6:3 i 6:2 i Gojo ide među 16 najboljih tenisera na posljednjem Grand Slamu sezone.

A tamo će imati najteži mogući ugovor. Čeka ga duel s Novakom Đokovićem koji je protekle noći preživio duel sa sunarodnjakom Laslom Đereom i to nakon što je gubio s 2:0 u setovima.

Đere je dobio dva seta sa 6:4, ali uslijedio je potom moćni povratak Novaka. U naredna dva sata je rivalu prepustio samo dva gema (6:1, 6:1), da bi u odlučujućem petom setu također bez većih problema završio posao (6:3) i prošao je dalje.

"Ovo je bio jedan od najtežih mečeva koje sam ikad odigrao ovdje. Svaka čast Laslu na možda i najboljoj igri koju sam od njega ikada vidio", rekao je Đoković nakon meča.

US Open je donio zaista nevjerovatan tenis i sada slijedi sudar najljepše priče turnira protiv prvog favorita.

Hoće li se nastaviti filmska priča fenomenalnog Hrvata ili će najbolji na svijetu potvrditi dominaciju, vidjet ćemo u nedjelju od 17 sati.

Gojo će vjerovatno biti miljenik navijača zbog svega što je dosad napravio i mnogi silno žele nastavak ove fenomenalne priče 105. tenisera svijeta.