Neuništivi Ibrahimović ponovo u reprezentaciji?

Zlatan
U međuvremenu odmara na Floridi.

 

Čudesni Zlatan Ibrahimović bi uprkos svojim poznim igračkim godinama mogao ponovo zaigrati u dresu nacionalnog tima Švedske u nadolazećim kvalifikacijama Za Europsko prvenstvo 2024. godine

Ibrahimović se vartio treninzima i polako ostavlja povredu iza sebe. Švedska u zadnje vrijeme ima probelma sa klasičnim napadačem, mada je u godinama, Ibra ima još puno toga da pokaže.

Zadnji put je igrao za svoj Milano još u maju prošle godine, nakon čega je uslijedila povreda koljena, a isto je operisao. Selektor švedske reprezentacije Jane Anderson (Janne Andersson) pozdravio je mugući Ibrahimovićev povratak riječima.

Nedavno smo se čuli. U dobrim smo odnosima. Ako se uspije potpuno oporaviti i ako se bude osjećao dobro, svakako će nam biti zanimljiv kao opcija za napad. Godine nisu bitne, ne brinem se za njegovu formu. Puno daje u svlačionici i na terenu. Fascinira me kako utiče na mlade igrače - kazao je Anderson.

Švedska svoje prve utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. igra od 24. i 27. marta, kada će se prvo sastati s Belgijom, a zatim i s Azerbejdžanom. U grupi su još Austrija i Estonija

Ibrahimović je za reprezentaciju Švedske odigrao 121 utakmicu i postigao 62 gola, što ga čini najboljim strijelcem u historiji ove skandinavske reprezentacije.

U među vremenu Ibra se posljednjih dana odmara na Floridi u društvu supruge Helene, gdje je objavio video treninga na plaži kako vuče tegove na konopcu.