Neviđena blamaža Borussije u Minhenu

Posljednji susret današnjeg programa Bundeslige donio je veliki derbi na Allianz Areni između Bayerna i Borussije Dortmund.

Minhenski tim na kraju je lakše od očekivanog savladao gostujući sastav s ubjedljivih 6:0, što je svakako iznenađujuće, jer se očekivalo da će Borussia uspjeti koliko-toliko da pruži veći otpor lideru njemačkog šampionata.

Da će se "Milioneri" loše provesti na gostovanju u Minhenu moglo se pretpostaviti već na otvaranju utakmice. Mreža gostiju se zatresla već nakon pet minuta igre, kada je Lewandowski pogodio za slavlje među navijačima Bayerna, a nedugo nakon toga pao je novi gol.

U 14. minuti Rodriguez je udvostručio prednost, a do kraja poluvremena Bayern je preko Mullera, Lewandowskog i Riberyja postigao još tri pogotka za velikih 5:0 na poluvremenu.

Navijači Borussije su bili u strahu da će doći do nekog negativnog rekorda, ali na njihovu sreći Milioneri su primili u drugom dijelu "samo" jedan gol, i to u završnici meča kada je Lewandowski stigao do hat-tricka i postavio konačnih 6:0.

Na vrhu Bundesliga ništa novo, Bayern je suvereno vodeći sa 69 osvojenih bodova, dok je Borussija na trećem mjestu sa 48.