Nevjerovatan preokret u Budimpešti, bh. trio u teškoj situaciji

.

U srijedu navečer igrani su mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Foto: Patria

Najviše uzbuđenja viđeno je u meču Ferencvaroša i Slovan Bratislave u Budimpešti. Domaćin je imao vodstvo od 70. minute, igrao je bolje, imao veći broj šansi, a na kraju izgubio s 2:1.

Mađari su poveli golom Zachariassena u 70. minuti, ali su gosti preko Kashije u 81. i Baresghyana u 86. minuti došli do velikog preokreta, pa će u Bratislavi u revanšu imati gol prednosti.

Za Ferenc su u odbrani po 90 minuta igrali bh. reprezentativci Eldar Ćivić i Adnan Kovačević, dok je Stjepan Lončar ušao u igru u 57. minuti.

U Mariboru duel Maribora i moldavskog Sheriffa završen je rezultatom 0:0, baš kao i duel Dynamo Kijeva i Fenerbahčea, koji je zbog rata u Ukrajini odigran u susjednoj Poljskoj.

Remi je viđen i u Izraelu na meču Maccabi Haife i Olympiakosa (1:1) nakon spektakularnog gola domaćih u nadoknadi, dok je Plzen s 2:1 slavio u Helsinkiju protiv HJK.

Ostali mečevi odigrani su sinoć, ali generalno viđeno je mnogo iznenađenja i favoriti su, kao uostalom Ferencvaroš večeras, uglavnom zakazali i morat će da se namuče u revanšima ako žele do trećeg pretkola.