Nevjerovatna situacija u Ligi prvaka, u Bajernu su ogorčeni zbog odluke sudija: Pa to je bio penal

N

Fudbaleri Arsenala i Bajern Minhena remizirali su u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka s 2:2, a nakon utakmice iz oba tabora imali su pritužbe na suđenje Šveđanina Glena Niberga (Glenn Nyberg).

U Arsenalu su ljuti jer nije dosuđen penal nakon prekršaja Manuela Nojera (Neuer) nad Bukajom Sakom (Bukayo), dok su Bavarci ogorčeni jer sudija nije vidio nesvakidašnju grešku defanzivca Arsenala Gabrijela koja ga je mogla skupo koštati.

Naime, golman Arsenala David Raja (Raya) je vratio loptu u igru, a Gabrijel je uzeo u ruke i potom ispočetka započeo napad "Topnika".

- Sudije su napravile ogromnu grešku, to je bio penal zbog igranja rukom. Znam da je luda situacija. Spustili su loptu na pod, sudija je zviznuo i onda je defanzivac uzeo u ruke.

Ono što nas zaista ljuti je objašnjenje. Sudija je rekao našim igračima da je to "dječja pogreška" i zato nam nije dao penal u četvrtfinalu Lige prvaka. To je užasno objašnjenje - poručio je ogorčeni trener Bajerna Tomas Tuhel (Thomas Tuchel).



 

Spornu situaciju možete pogledati i OVDJE.

Podsjetimo, golove za Arsenal dali su Bukajo Saka i Leandro Trosar (Trossard), dok su strijelci za Bajern bili Serž Gnabri (Serge Gnabry) i Hari Kejn (Harry Kane).

Ova dva rivala revanš igraju naredne sedmice na Alijanc Areni.