Nevjerovatna završnica na Old Traffordu

Manchester United je ugostio Crystal Palace i na kraju je spašavao bod, no onda ostao i bez toga. Iako su se na Old Traffordu nadali novoj pobjedi i povratku u sami vrh, uslijedio je hladan tuš.

Jordan Ayew je u 32. minuti i nakon praktično prvog ozbiljnijeg napada gostiju iz Londona postigao pogodak.

United je u ostatku meča napadao, dominirao i stvarao šanse... Najbolju šansu imao je Marcus Rashford u 69. minuti, ali je iz penala pucao i pogodio samo stativu, prenosi Sport.ba.

Čini seda United nema sreće s penalima, pošto je u prošlom kolu Paul Pogba kod rezultata 1:1 promašio možda i pobjedu Uniteda, koji se danas ipak uspio izvući.

U 89. minuti Daniel James postiže drugi gol u Premier ligi (prvi dao Chelseaju) na asistenciju Martiala i donosi Crvenim vragovima nadu da mogu do preorketa, a onda - šok. Van Aanholt u 93. zabija za tri boda gostiju nakon kontre, pošto su domaći svi krenuli da zabiju i drugi gol.

Leicester je na pet bodova, nakon što je danas s 2:1 slavio u gostima kod Sheffield Uniteda. Vardy i Barnes su pogađali za goste, a McBurnie je bio strijelac jedinog gola za novajliju u ligi, za koji ni danas nije igrao Muhamed Bešić.

West Ham je u gostima kod Watforda slavio s 3:1. Noble iz penala i dva puta Haller za pobjedu Čekićara, dok je Gray zabio utješni poogodak za Watford, koji je uz Newcastle jedini tim bez boda.

Sjajan dan gostiju upotpunio je Southampton pobjedom nad Brightonom (2:0).

Premier liga, 3. kolo:

Brighton - Southampton 0:2 (Djenepo 55, Redmond 91)
Manchester United - Crystal Palace 1:2 (James 89/ Ayew 32, Van Aanholt 93)
Sheffield United - Leicester 1:2 (McBurnie 62/ Vardy 38, Barnes 70)
Watford - West Ham 1:3 (Gray 17/ Noble 3 - penal, Haller 64, 73)