Nevjerovatno bahata prognoza rezultata vlasnika Chelseaja pred utakmicu protiv Reala!

.
Zna li kome gostuju Plavci?

 

Chelsea u četvrtfinalu Lige prvaka igra dvomeč protiv Real Madrida, prvi susret na programu je u srijedu navečer na stadionu Santiago Bernabeu. Gazda Plavaca je nekoliko sati pred meč dao pomalo nevjerovatnu prognozu.

Todd Boehly je prošle godine nakon sankcija Romanu Abramovichu postao vlasnik Chelseaja kojeg je kupio za oko 5 milijardi eura.

Američki biznismen je do sada na nove igrače pa i trener potrošio ogroman novac, ali željenih rezultata nema.

Ipak, sve bi se moglo nadomjestiti eventualnim izbacivanjem Real Madrida u Ligi prvaka što neće biti nimalo lagan zadatak.

Nekoliko sati uoči utakmice poslije zajedničkog ručka Bohly je dao nevjerovatnu prognozu utakmice koja može samo motivisati sve u Realu.

"Mogu reći navijačima da imaju vjere i da ćemo večeras pobijediti 3:0. Mnogo posla je pred nama i uzbuđeni smo zbog budućnosti koja nas čeka", kazao je Boehly.

Nema sumnje vrlo smjela pa donekle i prepotentna izjava vlasnika Plavaca koji kao da je zaboravio protiv njega klub igra.

Boehly je prilikom prognoze djelovao vrlo ozbiljno i nije izgledalo kao da se šali prilikom davanja i više nego optimistične izjave.

 

 

Real Madrid je prošle sezone u istoj fazi izbacio Chelsea, ali tada su Plavci pod vodstvom Thomasa Tuchela izgledali kao mnogo bolji i kompaktniji tim.

Otkako je Boehly postao gazda promijenio je dvojicu trenera. Prvo je otišao Tuchel, a zatim i Graham Potter, a sada je do kraja sezone angažovan Frank Lampard.

U igrački kadar je u dva prijelazna roka uložen ogroman novac, međutim to se na rezultatima uopšte ne vidi, a osvajanje Lige prvaka je posljednja šansa da se dođe do trofeja u ovoj sezoni.