Nevjerovatno, Bahrein ponovo promašio sedmerac za remi

.
Portugal došao do prve pobjede u Tokiju

 

Nevjerovatno, ali rukometaši Bahreina upisali su dva poraza u prva dva kola olimpijskog turnira iako su u oba meča imali priliku po sedmerac za remi. Prvo je protiv Švedske (32:31) Andreas Palička odbranio u posljednjoj sekundi, a sada su Bahreinci u porazu protiv Portugala pogodili stativu (26:25).

Tragičar je Mohamed Ahmed, koji je na 30ak sekundi do kraja pogodio stativu i tako propustio veliku priliku da donese bod svom timu. I Portugal je promašio penal u finišu za ubjedljiviju pobjedu, ali promašaj Ruija Silve nije bio koban koliko Ahmedov.

Bahrein je imao vodstvo (25:24) i priliku da napravi podvig, ali su na kraju ostali bez ijednog boda. Uprkos dva poraza na startu turnira, naprijatnije su iznenađenje.

Najefikasniji kod Portugalaca bio je Pedro Portela, koji je zabio šest golova, od kojih i onaj odlučujući vrijedan pobjede. Rui Silva je postigao jedan manje, dok se na drugoj strani Mohamed Ahmed pretvorio od junaka u tragičara. Njegovih osam golova nije bilo dovoljno, a Husein Alsajad je dodao šest.

Foto: Twitter