Nevolja ne dolazi sama: Đoković ostaje bez pravog bogatstva, u pitanju je vrtoglava cifra

.
Nakon što je deportovan

 

Novak Đoković je posljednje dvije sedmice u centru pažnje svjetskih medija. 

Đokovićeva borba sa ulaskom u Australiju i nastup na Australian Openu završena je porazom, a najbolji teniser današnjice je u ponedjeljak doputovao u Beograd.

Srbijanski teniser je izgubio na sudu poslije nuspješne žalbe na odbijenu vizu. Na kraju su sudije jedoglasno donijele odluku da se svjetski broj 1 deportuje.

Međutim, sama deportacija iz Melbourna ne bi mogao biti kraj Noletovim problemima jer se vrlo lako može desiti da mu leđa počnu okretati i glavni sponzori.

Prvi koji se javio je francuski proizvođač sportske opreme Lacoste koji namjerava ispitatit cijeli slučaj.

"Što je prije moguće, stupit ćemo u kontakt s Đokovićem kako bismo sagledali događaje koji su pratili njegovo prisustvo u Australiji", naveli su Francuzi.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Ne isključuje se mogućnost da dođe i do prijevremenom raskida ugovora koji traje do kraja 2022. godine.

Đoković i Lacoste su 2017. godine potpisali petogodišnji ugovor vrijedan 8.2 miliona eura po sezoni, što znači da bi srbijanski teniser mogao ostati bez tog iznosa.

Inače, pod velikim znakom pitanja je već sada i Đokovićev nastup na Rolland Garrosu, posebice nakon odluke koja je donesena u ponedjeljak.

Naime, kako pišu francuski mediji, tamošnji vlasti su donijele odluku prema kojoj će se "propusnica za vakcinisane" primjenjivat i na strane profesionalne sportiste.

Drugim riječima, svaki sportista koji želi učestvovati na takmičenju u Francuskoj morat će se vakcinisati, a da li će moći biti izuzetaka u ovom trenutku francuski mediji još ništa ne pišu.

No, sudeći po oštroj politici francuski vlasti prema nevakcinisanim, teško je očekivati izlaženje u susret onima koji se ne žele vakcinisati, što svakako ne ide u prilog Đokoviću.

Slična situacija je i u Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama tako da, ukoliko ne dođe do smirivanja pandemije, Đoković najvjerovatnije neće moći učestvovati niti na jednom Grand Slamu.

Naravno, za srbijanskog tenisera postoji izlaz iz ove situacije, a to je vakcinisati se što prije.