Newcastle i luda potrošnja: Stiže igrač koji će postati među najskupljim ikada na svojoj poziciji

.
Svrake hvataju zalet

 

Newcastle United je zimus pogodio sa svakim pojačanjem što su pokazali i rezultati. 

Svrake su serijom sjajnih igara i pozitivnih rezultata izbjegli brige oko opstanka te već sada mogu razmišljati o budućnosti.

Nedavna utakmica protiv Liverpoola je pokazala da neformalno najbogatiji klub na svijetu treba još pojačanja pa da se može takmičiti sa najboljim.

Novac za popularne Svrake nije problem i luda potrošnja će početi već ovog ljeta. Pojačanja će stići u ofanzivnu liniju tima

 

Prema tvrdnjama Kickera Newcastle United je ozbiljno zagrizao za Moussu Diabyja iz Bayer Leverkusena.

Popularni Apotekari su u prošlosti imali niz sjajnih izlaznih transfera, a isto čeka i Diabyja koji će postati jedan od najskupljih krilnih fudbalera ikada. 

 

 

Kicker navodi da će 22-godišnji Francuz Bayer napustiti za iznos od 50 miliona eura, iznos koji nije problematičan za Newcastle United.

Pod tim uslovima Diaby će postati jedan od najskuplje plaćenih krilnih fudbalera u historiji fudbala iako praktično još uvijek nije zaigrao na najvećem mogućem nivou.

Intersantno da Diaby u Ligi prvaka ima samo tri nastupa, ali ove sezone je eksplodirao sa 16 golova i 13 asistencija u svim takmičenjima pa ne čudi zašto ga Svrake žele u svojim redovima.