Procurili detalji: Neymar s Barcelonom dogovorio petogodišnji ugovor

Brazilski fudbaler Neymar sve je bliži tome da se nakon dvije sezone vrati u Barcelonu.

Neymar je napustio katalonski klub na ljeto 2017. godine kada je odlučio da prihvati ponudu PSG-a. Parižani su tada aktivirali otkupnu klauzulu koja je iznosila nevjerovatnih 222 miliona eura, a Neymar je bez mnogo razmišljanja prihvatio ponudu.

Brazilac je postao jedan od najplaćenijih igrača svijeta, ali pokazalo se da odlazak u PSG nije bio baš pametan izbor. Neymar je htio da izađe iz sjene Lionela Messija i donese Parižanima titulu u Ligi prvaka, ali to nije uspio.

Također, u obje sezone je imao velikih problema s povredama, a njegovo nezadovoljstvo bilo je sve veće. No, prije nekoliko sedmica pojavila se ozbiljna priča da se Neymar želi vratiti u Barcu svim silama.

Iako nije napustio klub na najbolji način navodno je pristao da se čak izvini zbog svog ponašanja navijačima Barcelone, te da povuče tužbu protiv ovog kluba jer je tražio 26 miliona eura za "lojalnost" Barceloni koje je trebao dobiti prema novom ugovoru.

Katalonski Sport jutros je na svojoj naslovnici objavio da su Barcelona i Neymar već postigli dogovor. Pored ovih činjenica na koje je pristao da uradi kako bi se vrati on je navodno dogovorio petogodišnji ugovor s Kataloncima.

Također, u Barceloni će imati duplo manju platu nego što trenutno zarađuje u PSG-u, ali je poručio da mu novac nije bitan i da se jednostavno želi vratiti u klub u kojem je bio sretan.

Sport dodaje da u dogovoru Barce i Neymara više nema ništa sporno, ali da sada ide najvažniji dio odnosno dogovor s PSG-om oko obeštećenja za brazilskog igrača.

Image