Nezapamćena kriza evropskog prvaka: Fudbaleri Čelzija kupovali gorivo za autobus

23232323
Direktori kluba ostali su na mjestu bez ikakvih odluka, a generalna direktorica Marina Granovskaja i dalje je u Upravi bez izvršnih sposobnosti

Igrači, stručni štab i direktori Čelzija doživljavaju neviđene situacije do te mjere da su fudbaleri morali vlastitim novcem kupovati gorivo za autobus, sve nakon najave Romana Abramoviča da je Čelzi stavio na prodaju, piše "Marca".

U međuvremenu, "Plavci" će se u srijedu dočekati Real Madrid u četvrtfinalu Lige prvaka, gotovo godinu dana nakon što su izbacili Madriđane u polufinalnoj fazi takmičenja.

Od tada su se mnoge stvari promijenile nakon sankcija koje su uvedene ruskom biznismenu. Uz igrače su ostali klupski fizioterapeuti, liječnici i svi koji povezani s prvim timom, ali su ostali odjeli poput komercijalnog, kadrovskog, računovodstvenog i marketinškog tima prestali s radom. 

Direktori kluba ostali su na mjestu bez ikakvih odluka, a generalna direktorica Marina Granovskaja i dalje je u Upravi bez ikakvih izvršnih sposobnosti, jer joj nije dopušteno nuditi obnavljanje ugovora ili potpisivati ​​nove igrače.

Čelzijevi uposlenici još primaju mjesečne plaće, ali su računi kluba zamrznuti, što znači da ne može biti dodatnih troškova.

Ova ograničenja će biti na snazi ​​do 31. maja, ali očekuje se da bi novi vlasnici mogli dobiti zeleno svjetlo za završetak preuzimanja do kraja aprila.