Nezapamćeno: Ibrahimovića je mladić toliko uništio da je Šveđanin nakon utakmice tražio njegov dres

.
Rijetki su oni defanzivci koji mogu reći da su uspjeli da nadmudre i da zaustave Zlatana Ibrahimovića.

I ako takvih ima nekoliko, možda je samo jedan defanzivac tako odigrao da je natjerao Ibrahimovića da od njega zatraži dres nakon utakmice.

 

Radi se o Ibrahimu Konateu (22), perspektivnom stoperu Liverpoola koji je Šveđanina u utorak navečer "strpao u džep".

 

Liverpool je u meču bez rezultatskog značaja slavio na San Siru s 2:1, a Konate je odigrao perfektan meč iako nije prvi stoper kluba. Tako su Redsi grupu smrti odradili isuviše lako sa maksimalnih 18 bodova, dok je Milan ostao bez Evrope i završio je na dnu tabele.

 

"Tražio sam poslije utakmice od Konatea da zamijenimo dresove jedan sa drugim. Pobijedio me je u svim duelima na terenu, čak i u onim vazdužnim. Rekao sam mu ako je uspio zaustaviti mene, može svakoga i da se dobro sjeća ovih mojih riječi jer će biti vrhunski štoper!", kazao je Ibrahimović.

 

 

Osim Konatea, sjajan je bio i drugi stoper Nathaniel Phillips, pa se izostanak Virgila van Dijka nije ni osjetio.

 

Konate je odigrao tako dobar meč u defnazivi da je Ibra imao samo jedan udarac i to pored gola i nijedan prolaz. Ukupno je imao samo 31 dodir s loptom i skromnih 70 posto uspješnih dodavanja.

 

Zlatan rijetko pokazuje poštovanje prema protivnicima, ali na kraju je ipak od Konatea tražio dres i motivisao ga u budućnosti da postane jedan od najboljih defanzivaca svijeta.