NFSBiH: Baraž za sada neće biti odgođen!

Zgrada saveza
Saopštenje krovne kuće bh. fudbala

NFSBiH je u saopštenju na zvaničnoj stranici objavio kako za sada neće biti odgađanja utakmice baraža između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske na Bilinom polju.

"Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodiće se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa.

Administracija NS/FS BiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om, i prema posljednim informacija utakmice baraža neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru takmičenja. U skladu sa tim NS/FS BiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA-e, a poštovaće i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavnja javnih skupova u Bosni i Hercegovini.

Utakmice baraža, kao i utakmica „U-21“ reprezentacije će biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih učesnika događaja.

NS/FS BiH sa posebnom pažnjom će nastaviti da prati situaciju oko širenja korona virusa te prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", poručeno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Utakmica BiH - Sjeverna Irska se igra 26. marta na stadionu Bilino polje.