Nije mu ni oprostio ni zaboravio: Ibrahimović upozorio Haalanda na Guardiolin ego

Zlatan Ibrahimović
Švedski napadač Zlatan Ibrahimović upozorio je Norvežanina Erlinga Haalanda na ego Pepa Guardiole te mu kroz svoje primjer pokušao objasniti kakve bi probleme u budućnosti mogao imati.

 

Ibrahimović je poznat da svojim izjavama protiv Guardiole i perioda u kojem su zajedno sarađivali u Barceloni, a sada je o tome govorio i u kontekstu Haalanda i koliko ovaj Norvežanin može napredovati pod utjecajem španskog stručnjaka.

"Može li ga Guardiola učiniti još boljim igračem? To vam sve zavisi od ega kod Pepa, odnosno od toga hoće li dopustiti da Haaland bude veći od njega. Meni to nije dopustio, a nije dopustio ni ostalim igračima", rekao je Ibrahimović.

Nakon toga, imao je samo riječi hvale za Haalanda i način na koji on igra i shvata nogomet.

"Da li mi se dopada Erling? Da, jako... Mislim da je jako inteligentan igrač, on ne radi stvari za koje nije sposoban, ne dolazi na centar kako bi primio loptu, on jednostavno samo stoji kod gola i pogađa. Podsjeća me na igrače kao što su bili Inzaghi, Trezeguet, Vieri... On je nova verzija tih igrača", smatra Ibrahimović.

U ovoj sezoni, Haaland je odigrao ukupno 16 mečeva u svim takmičenjima, a postigao je čak 22 pogotka.

On je od danas i zvanično najskuplji nogometaš svijeta, a prema portalu Transfermarkt, vrijednost mu je 170 miliona eura, što je za 10 miliona eura više od Kyliana Mbappea.