Nije samo Kane na "mukama": Ronaldo je potrošio nezamislivu cifru na hotel u Rijadu

.
Nakon što je Harry Kane nakon višemjesečnog boravka napustio hotel u kojem je živio na startu karijere u Bayern Minhenu, priča o životu Cristiana Ronalda u hotelu u Saudijskoj Arabiji ponovo je aktuelna.

Engleski napadač Harry Kane mjesecima je živio u hotelskoj sobi, a istovremeno na terenu rušio rekorde. Nakon što je u augustu prešao u minhenski Bayern, iznajmio je hotelsku sobu i u njoj boravio sve do početka decembra kada je zakupio vilu koju je nekada koristio također Bayernov nogometaš Lucas Hernandez.

Mediji su otkrili da je Kane na hotelsku sobu ukupno izdvojio 1,2 miliona eura. No, on nije jedini koji je bio u takvim "mukama", pošto je sličnu priču prošao i Cristiano Ronaldo nakon prelaska u Saudijsku Arabiju.

Nakon što je prešao u saudijski Al Nassr prošlog januara, Ronaldo je iznajmio jedan od najskupljih hotela Four Seasons u Rijadu. Ono što je najinteresantnije, jeste da je Portugalac zakupio skoro cijeli hotel za kompletnu pratnju koju je doveo.

Tako je Ronaldo iznajmio ukupno 17 soba, a s porodicom je boravio u dvospratnom kraljevskom apartmanu. Osim za svoju porodicu, iznajmio je još 16 soba za svoju pratnju koju su činili prijatelji i osiguranje.

S prekrasnim pogledom na glavni saudijski grad, Ronaldo je izdvajao ogroman novac na hotel. Prema pisanju britanskih medija, Ronaldo je mjesečno izdvajao više od 290.000 eura na hotel.

No, s obzirom na platu koja ide i do 200 miliona eura godišnje, Ronaldu nije bio problem da iznajmi takve usluge. Vremenom je i tome došao kraj.

Nakon nekog vremena, Ronaldo i njegova porodica su se preselili u ekskluzivni kompleks s osiguranom privatnošću. Osiguranje je poveo sa sobom tako da je gotovo nemoguće pristupiti i blizu njegovoj novoj vili.

Osim nje, Portugalac ima vrlo bogatu kolekciju nekretnina uključujući dvije u rodnoj Madeiri, jednu u Torinu, jednu u Cheshireu iz dana u Manchester Unitedu, odmaralište u Marbelli te 20 miliona eura vrijednu vilu koju planira za penzionerske dane u portugalskom odmaralištu Quinta da Marinha. Također, vlasnik je vile vrijedne sedam miliona eura u Madridu.