Nijemci to ne tolerišu: Ibiševiću žestoka kazna

Nepromišljeni potez koji je Vedad Ibišević napravio u meču s Borussijom Dortmund neće proći nekažnjeno, javljaju njemački mediji.

Ibiševićeva Hertha je u 26. kolu Bundeslige u nadoknadi poražena od Borussije sa 2:3, a to je toliko teško palo nekadašnjem bh. reprezentativcu da je izgubio živce i gađao gostujućeg golmana loptom u glavu jer je ovaj krao vrijeme.

Nesportsko ponašanje Ibiševića je, očekivano, odmah rezultiralo direktnim isključenjem, ali tu nije kraj. Njemački mediji pišu kako će DFB kazniti iskusnog bh. napadača s čak tri utakmice suspenzije, a osim toga morat će platiti i kaznu u iznosu od 15.000 eura, iako to još nije ozvaničeno obzirom da je Hertha u međuvremenu uložiti žalbu.

Crveni karton koji je dobio protiv Borussije je Ibiševiću bio ujedno peti ukupno u ovoj sezoni, čime se svrstao u red igrača koji su najčešće isključivani u elitnom razredu njemačkog nogometa. Društvo mu čine fudbalska imena Jens Nowotny, Maurizio Gaudino i neki drugi momci "kratkog fitilja".

Mediji u Njemačkoj također pišu kako je Ibišević ovakvim potezom doveo u pitanje svoju budućnost u Herthi, prenosi SportSport.ba.

Obzirom da mu ugovor ističe na kraju sezone, uveliko se šuškalo da pregovara o produženju, ali nakon ovoga ne bi bilo iznenađujuće da vodstvo Stare dame povuče kočnicu.