Nikakva gužva ne može proći bez Bosanca i Hercegovca

.
St. Pauli je u velikom gradskom derbiju razbio HSV rezultatom 3:0.

Ovom derbiju prethodili su sukobi navijača i policije. Nekoliko osoba je uhapšeno, a i na terenu je očekivano bilo dosta žestoko.

Na kraju je St. Pauli razbio velikog rivala, a sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu.

Domaćem timu pomogao je i Bastian Schonlau. Igrač HSV-a je isključen u 28. minuti i HSV je više od sat vremena na terenu imao igrača manje.

St. Pauli je na vodstvo ipak čekao do 61. minute kada Eric Anders Smith pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0. Do kraja meča pogađali su još Marcel Hartel (74.) te David Otto (89.) za konačan rezultat susreta od 3:0.

Na golu St. Paulija je branio reprezentativac Bosne i Hercegovine Nikola Vasilj, koji se u jednom trenutku uspio sukobiti s protivničkim golmanom Danielom Fernandesom.

Nakon gužve na sredini terena nakon jednog prekršaja, Vasilj se došao obračunati s golmanom HSV-a koji je također došao da dijeli pravdu daleko od svog gola.

Na kraju su obojica dobili kartone. Deniz Ayetkin ih je opomenuo i smirio je situaciju između dvojice čuvara mreža.

HSV je za sada ostao na prvom mjestu tabele s 25 bodova, a priliku da ih pretekne na vrhu imat će ekipa Darmstadta koja ima bod manje od tima iz Hamburga.

S druge strane St. Pauli je konačno prekinuo niz utamica bez pobjede, a trijumf u velikom derbiju sigurno bi im mogao podići samopouzdanje pred nastavak sezone.

Ovaj tim trenutno je na 10. mjestu tabele s 14 osvojenih bodova.