Niko kao Bosanci i Hercegovci: Ni kiša ih nije omela, tri sata prije meča stižu ispred dvorane

bh navijači

Navijači košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine polako pristižu ispred Lanxess Arene u Kelnu uoči utakmice 2. kola grupne faze Eurobasketa koju naša selekcija od 14:30 sati igra protiv domaće Njemačke.

Foto: Klix

Naši košarkaši su u prvom kolu pobijedili Mađarsku i jasno je da se zbog toga dodatno podgrijala atmosfera pred meč protiv Njemačke, a među svim navijačima se može osjetiti velika euforija i uzbuđenje zbog prilike da pobjedom već u drugom kolu dođemo nadomak prolaska u nokaut fazu.

Kao što je to bio slučaj i protiv Mađarske, navijači BiH iz čitave Evrope stigli su u Keln kako bi našim igračima pružili podršku, s tim da treba reći da će ih u ovom meču biti znatno više nego u prvom kolu jer su mnogi od njih stigli u ovaj njemački grad tokom vikenda i iskoristit će svoje slobodno vrijeme kako bi bili vjetar u leđa našim košarkašima.

Treba reći i to da ni kiša koja pada u Kelnu nije spriječila navijače da se počnu okupljati ispred dvorane gotovo tri sata prije početka meča, dok Nijemaca još uvijek nema i oni će vjerovatno u dvoranu doći pred sami početak utakmice.

Podsjećamo, Njemačka je u prvom kolu također ostvarila pobjedu i to protiv Francuske, što znači da je današnji meč izuzetno važan za obje selekcije kojima bi pobjeda otvorila vrata drugog kruga.