Niko nije ponizio Ronalda kao nekadašnji igrač Partizana: Svi su zgroženi potezom kojeg je napravio

sa
Cristiano Ronaldo (38) je za mnoge protivničke fudbalere istinska ikona na terenu i dosta je onih koji sa oduševljenjem gledaju u pravcu portugalske zvijezde. Međutim, ono što je danas napravio fudbaler Al-Taawona Leandre Tawamba zgrozilo je navijače.

Cristiano Ronaldo je bez ikakve dileme fudbalska ikona. Mnogi protivnici čine sve kako bi dobili fotografiju za uspomenu ili stisnuli ruku legendarnom Portugalcu.

Međutim, ima i onih koji su dovoljno bahati da odbiju ruku čuvenog fudbalera. Danas je to pokazao kamerunski fudbaler Leandre Tawamba.

Očigledno nezadovoljan nečim što se desilo na terenu, 33-godišnji napadač je od Ronalda samo okrenuo glavu i to je poprilično iznenadilo Portugalca.

On mu je prethodno pružio ruku. Tawamba nije želio pozdrav, okrenuo je glavu i otišao. Cristiano nije mogao da vjeruje šta se desilo, ali je prihvatio ovakav potez.

Leandre Tawamba poznato je lice iz regionalnog fudbala. Dvije godine je igrao za FK Partizan prije nego što je 2018. otišao u Al-Taawon. Prethodno je u igračkoj karijeri igrao za Kairat, Zlate Moravce, Ružomberog, te brojne afričke timove.

Odigrao je i osam utakmica za reprezentaciju Kameruna, ali se nije upisao u strijelce.

Voljeli ga ili ne fudbalsku veličinu mu niko ne može uzeti: Nevjerovatne scene iz Saudijske Arabije

Cristiano Ronaldo (38) je s dvije asistencije odveo Al Nassr do pobjede protiv Al-Taawona u 17. kolu prvenstva Saudijske Arabije (2:1), a nakon ovog susreta još se jednom dokazalo kakva je zvijezda čuveni Portugalac.

Cristiano Ronaldo danas nije uspio postići pogodak. Ipak, dva puta je asistirao u pobjedi svog tima i ponovo je bio na visini zadatka.

Portugalska superzvijezda je zaista tražena osoba u Saudijskoj Arabiji. Zanimanje za fudbal u ovoj zemlji, kao i za samu ligu, dostiže nevjerovatne granice, a scene nakon svake utakmice pokazuju njegovu veličinu.

Voljeli ga ili ne mora se priznati da je Cristiano zaista fudbalski velikan. Gotovo da ne postoji fudbaler kojeg ispred svlačionice protivnici čekaju kako bi dobili fotografiju za uspomenu i ovakve scene su zaista nevjerovatne.

CR u Saudijskoj Arabiji ima strpljenja za svakoga. Često tu bude i određenih problema, ali za sada on dočekuje sve s osmijehom.