Niko nije želio prevesti riječi Chimaeva: "Ako mi Allah dopusti poginut ću za Njega u Palestini"

.
Khamzat Chimaev spreman je uzeti pušku u ruke i umrijeti u ime Allaha u Palestini. To je rekao na čečenskom jeziku nakon borbe protiv Kamarua Usmana, a ovaj dio nije preveden javnosti.

Khamzat Chimaev je došao do nove pobjede u UFC-u i vjerovatno se izborio za borbu koja bi mu mogla donijeti pojas prvaka.

Nakon trijumfa nad Kamaruom Usmanom, fenomenalni čečenski borac uzeo je mikrofon i poslao je snažnu poruku cijelom svijetu.

"Ljudi, znate šta se dešava u svijetu. Teško je gledati kad djeca umiru, nebitno jeste li musliman, kršćanin ili jevrej. Molim vas, pustite nas da đivimo zajedno u miru", rekao je Chimaev, ali je potom izgovorio riječi koje gotovo niko na svijetu nije preveo u tom trenutku.

On je istakao kako je spreman uzeti pušku u ime Allaha i otići u Palestinu braniti muslimansku braću.

"Neka Allah bude zadovoljan s Čečenima. Neka Allah svima bude snaga i neka bude zadovoljan s tobom predsjedniče (Ramzan Kadyrov)", rekao je Chimaev i zatim je krenuo govoriti o Palestini.

"Lako je stajati ovdje i boriti se u UFC-u. Ako mi Allah dopusti, kunem se, ako mi Allah dopusti da uzmem pušku i da idem u Palestinu. Ako dobijem dopuštenje da se borim za Allaha, spreman sam umrijeti za Njega. Ne bojim se smrti kao što se bojim za našu muslimansku braću", rekao je Chimaev.

Ova poruka itekako je odjeknula u cijelom svijetu. Interesantno je svakako da nije odmah prevedena već se čekalo satima kako bu se prenijela.

Borz je u Abu Dhabiju stigao do 13. pobjede u isto toliko nastupa u oktagonu. Ovo mu je tek druga borba koja nije dovela do prekida.

Treba svakako napomenuti da se 29-godišnji Čečen sa švedskim pasošem priprema za borbu s Paulom Costom, ali nakon povrede Brazilca u meč je upao Kamaru Usman.

Naredni izazov za Chimaeva mogla biti borba za titulu UFC prvaka ili borba protiv Paula Coste.