Niko nikad nije Salaha ponizio kao Modrić: Hrvat je zvijezdu Redsa ugasio jednom rečeniom

.
Rodrygo ispričao detalje

 

Mohammed Salah je već godinama među najboljim igračima svijeta, isto se moće reći i za Luku Modrića. Ova dvojica fudbalera su u prošlosti imali niz duela na mečevima Liverpoola i Real Madrida, a deblji kraj bi obično izvlačili Redsi.

Salah je u karijeri nekoliko puta zaplakao. Kako u reprezentaciji Egipta, tako u dresu Redsa. Suze sa utakmice finala Lige prvaka 2018. godine kada je morao rano izaći zbog povrede se i danas pamte.

Sergio Ramos ga je podmuklo faulirao, povrijedio mu rame te je Egipćanin napustio igru. Na osvetu je čekao četiri godine, ali se nije završilo kako je trebalo.

U finalu Lige prvaka 2022. godine Kraljevi su pobijedili Liverpool sa minimalnih 1:0, a poslije utakmice Salaha je ugasio Modrić i to je jednom rečenicom.

Nakon okončane utakmice igrači Reala su pripremili špalir Redsima dok su išli po srebrene medalje, a hrvatski veznjak je jedva dočekao Salaha.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

"Dobro je, dobro je, sljedeći put se više potrudi", kazao je Modrić Salahu, a Egipćanin je samo iskulirao te riječi te nije reagovao.

Iako slovi za mirnog fudbalera koji nije sklon incidentima, izgleda da i Modrić zna provocirati rivala, međutim ono što se desi na terenu tu i ostaje.

Prije utakmice na pariškom Saint Denisu sam Salah je u nekoliko navrata rekao da bi volio igrati protiv Reala u finalu i radi osvete, ali i da izbjegne Manchester City koji je igrao s Kraljevima u polufinalu LP te sezone. 

Otkako igra za velikana sa Anfield Roada Salah se protiv Los Blancosa susreo šest puta, niti jednom nije osjetio slast pobjede. Posljednji put je to bilo u sezoni 2022/23 kad su Kraljevi u eliminacionoj fazi slavili sa ukupnih 6:2.

Zanimljivo da Salah nakon drugog poraza u finalu od Reala nije pustio suzu, vjerovatni razlog za to je što je u međuvremenu uspio osvojiti Ligu prvaka s Redsima.

Dosta puta se u prošlosti spominjala mogućnost prelaska Salaha u Real, ali na kraju taj transfer nikad nije ostvaren pa on i Hrvat nisu postali saigrači. .