Nikola Jokić asistencijom zadivio dvoranu, fanove i NBA ligu: Ovo dodavanje je divlje (VIDEO)

košarka
Srbijanski košarkaš Nikola Jokić u sinoćnjem porazu svog Denvera od Orlanda prekinuo je niz od četiri uzastopne utakmice s triple-double učinkom, no bez obzira na to odigrao je jako dobar susret i napravio je nekoliko odličnih poteza.

 

Iako je u sinoćnjem meču imao "samo" šest asistencija, jedna se posebno izdvojila i pokazala kakvu magiju u svojim rukama ima košarkaš iz Srbije.

Kao što to radi iz utakmice u utakmicu, još jednom je zadivio navijače sjajnim dodavanjem, a ovaj put je preko čitavog terena pronašao saigrača Brucea Browna, kojem nije bilo teško da realizuje polaganje.

"Ovo dodavanje je divlje", napisali su na zvaničnoj stranici NBA lige.

Jokić je Orlandu zabio 29 poena, a uz to je ostvario učinak od 12 skokova, šest asistencija, dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Ipak, ono što je znatno pokvarilo njegovu utakmicu, a sigurno je jedan od razloga zbog kojeg je Denver doživio poraz, jeste netipično veliki broj grešaka koje je napravio, a u ovom meču je imao sedam izgubljenih lopti.

Denver, bez obzira na sinoćnji poraz, ostaje na prvom mjestu Zapadne konferencije sa 38 pobjeda i 18 poraza, a drugi je Boston koji ima 33 pobjeda i 21 poraz te dvije utakmice manje.

 

VIDEO